Matematik

Tænkeopgave

12. december 2016 af Ole72 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvor mange gange skal man addere det største tocifrede tal til det støreste etcifrede tak for at få det støreste treciffredetal.

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2016 af mathon

10 gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2016 af mathon

        største étcifrede tal       9
        største tocifrede tal     99
        største trecifrede tal   999

                                                             n\cdot 99+9=999

                                                             n\cdot 11+1=111

                                                             11n=110

                                                             n=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2016 af AMelev

Mere direkte: n·99 + 9 = 999 ⇔ n·99 = 990  ⇔ n = 10


Skriv et svar til: Tænkeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.