Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Kan import/eksport skabe forskydninger i et lands vækst?

13. december 2016 af mathias1111 (Slettet)

Hej Alle.

Jeg er igang med SRP og har brug for hjælp til at forklare, hvordan import og eksport kan skabe forskydninger i den økonomiske vækst.

?Er der nogle der kan hjælpe?


Svar #1
13. december 2016 af mathias1111 (Slettet)

Op


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2016 af standardfejl (Slettet)

Du kan kigge på logaritmiske tilvækst til forsyningsbalancen:

Y=C+I+G+NX \\ \textbf{Logaritmisk aendring} \\ \ln(Y_t)-\ln(Y_{t-1})=\ln(C+I+G+NX)-\ln(C_{t-1}+I_{t-1}+G_{t-1}+NX_{t-1})

Prøv at forklare lidt nærmere hvad du mener med forskydninger i den økonomiske vækst. Som du kan se her vil en stigning i NX - alt andet lige - få den samlede indkomst til at stige. Det der populært kaldes 'væksten' vil typisk kunne måles som den logaritmiske ændring i den samlede indkomst. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Import = mere fra udlandet, mindre vækst i samfundet, og dermed kan det resulterer i højere arbejdsløshed og færre penge at gøre godt med.

Eksport = god for vækst for samfundet, men hvis det er et stort efterspørgsel, kan der komme inflation. (prisstigninger)

Prissigninger kan desuden resulterer i, arbejdere har mindre penge i mellem hænderne og de vil ikke købe så meget. Dette gør situationen endnu værre, fordi hvis butikkerne ikke får så mange penge, vil de blive ved med at fyrre arbejdere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Her er der desuden guldkorn :)

Ekspansiv finanspolitik: (liberale) Lavere skatter, og øget offentlig sektor (Liberal Alliance)

Lavere skatter -> mere forbrug -> vækst i samfundet.

Kontraksiv finanspolitik: (Sociald.) højere skatter, formindskelse i offentlig sektor

Høje skatter -> mindre forbrug -> dårlig vækst -> virksomhederne fyrer medarbejder. 


Skriv et svar til: Kan import/eksport skabe forskydninger i et lands vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.