Matematik

Tænkeopgave

13. december 2016 af Ole62 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Fru Jensen tænker på et tal.
Så trækker han 20% fra det tal, og får et nyt tal.
Det nyetablerede lægger han 150% til.
Og derefter lægger han 60% til.
Så trækker han 90% fra.
Og til sidst lægger han 50% oveni, så han ender på sit yndlingstal, 24.

Hvilke tal tænker Jensen på fra start.
'

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af mathon

Fru Jensen tænker på tallet x\! \! :

            x\cdot 0{,}8\cdot 2{,}5\cdot 1{,}6\cdot 0{,}1\cdot 1{,}5=24

            x\cdot 0{,}48=24

            x=\frac{24}{0{,}48}=50


Svar #2
13. december 2016 af Ole62 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Tænkeopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.