Matematik

ER det rigtigt? Procent + Rumfang + Trigonometri (Spørgsmål)

14. december 2016 af CCBook (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Procent:
Vi er enig når jeg skal lave et fald/stigning i procent:
A = 149
B = 179
30/179 = 17% (fald)
30/149=20% (stigning)


Rumfang:
R det er 7 cm3
H det er 20 cm3
20*3,1415*7^2 = 3078,67
3078,67/1000 = 3 liter
 

Vedhæftet fil: 211.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af AMelev

Det vedhæftede hænger ikke rigtigt sammen med ovenstående.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af mathias1997

Procentregningen har du styr på. Det andet kræver lidt mere forklaring, jeg kan ikke se, hvordan det har noget med det vedhæftede at gøre?

Svar #3
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

Amelev: Det hænger samme med overskiften hvor jeg spørger til "Trigonometri"

Mathias1997: Det lyder godt med procent. Hvad tænker du på med forklaring?

det vedhæftet det er til Trigonometri  område.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2016 af mathias1997

Hvor har du tallene fra? Hvilken figur skal du beregne rumfang af? Det er noget nemmere at vurdere om det er rigtigt, hvis man har opgaven.

Svar #5
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

Mathias1997: talene kommer fra en eksame opgave jeg skal lave. Det er en vase som jeg "laver/fremviser" det er for, at vise hvor mange liter der kan være i vasen ved den formel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2016 af mathias1997

Men jeg ved stadig ikke, hvilke mål du har opgivet og hvordan de hænger sammen med din opgave...
Er det en cylinder? Hvis R skal tolkes som radius og H som højde, er det i hvert fald forkert, at du bruger kubikcentimeter som enhed.

Svar #7
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

R er som sagt radius og h for højde

Hvordan få jeg så cm til liter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2016 af mathias1997

Det kan du ikke. Du kan regne fra kubikcentimeter (cm^3) til liter ved division med 1000, hvilket du også gør rigtigt nok, jeg ville nok bare afrunde til 3,1 liter, hvis jeg var dig.

Svar #9
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

Okay. så der hvor jeg har skrevet 7 cm der skriver jeg bare 7 cm3 og det samme med de 20 i højede altså 20cm3


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2016 af mathias1997

Nej, omvendt. Du bruger kun cm^3, når der er tale om rumfang. Radius og højde er ikke tredimensionelle størrelser.

Svar #11
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

Jeg forstår ikke lige helt hvad du mener mathias1997


Svar #12
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

åååhh så du vil ha jeg skriver f.eks

7 cm^3
20 cm^3


Svar #13
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

hov. jeg mener altså ved f.eks. cm3


Svar #14
14. december 2016 af CCBook (Slettet)

Jeg har løst den.

svaret er total 3079 cm^3


Skriv et svar til: ER det rigtigt? Procent + Rumfang + Trigonometri (Spørgsmål)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.