Matematik

Opstil en ligning ud fra givende mål.. HJÆLP -aflevering opg

14. december 2016 af mikiemause (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med den her opgave og ved ikke helt hvordan jeg skal forstå den...

"længden af en rektangel er 7 cm end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148cm. Opskriv en ligning og find rektanglets længde og bredde"

er taknemmelig hvis nogen kunne hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af StoreNord

Start med bredde = x.


Svar #2
14. december 2016 af mikiemause (Slettet)

dette svar føler jeg ikke kan hjælpe mig særlig meget.. :( 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2016 af mathon

"længden af et rektangel er 7 cm kortere end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm."

         længde:
                              L=2B-7

         omkreds:
                              O=2\cdot \left (B+2B-7 \right )=148

                                               3B-7=74

                                               B=\frac{81}{3}=27

          længde:
                              L=2\cdot 27-7=47



                        
                         


Svar #4
14. december 2016 af mikiemause (Slettet)

Tak for hjælpen! Er det hele svaret til opgaven? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2016 af mathon

Ja hvis teksten ikke skulle have været:

"længden af et rektangel er 7 cm længere end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm."

Du har skrevet opgaveteksten lidt ufuldstændigt-kryptisk.


     Opgavebesvarelsen bør vel indeholde en illustrerende tegning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2016 af StoreNord

#1 var hjælp til selvhjælp.


Svar #7
14. december 2016 af mikiemause (Slettet)

Det er sådan jeg fik udleveret opgaven fra min lære, derofr kunne jeg heller ikke forstå hvad hun mente med den. Så ja jeg tager imod dit hjælp og bruger det du har skrevet for forstår ikke opgaven helt.. Og jeg skal sikkert også tegne den så tegner vel bare en skitse. 

-takkk


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. december 2016 af StoreNord

Du kan lave en med Geogebra


Svar #9
14. december 2016 af mikiemause (Slettet)

Du er dagens mand!! tusind tak!! 


Svar #10
15. december 2016 af mikiemause (Slettet)

Jeg har altså skrevet det ind men hvilen af dem er bredden? for der er to ligninger der hedder "længde" ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2016 af StoreNord

længde:
                              L=2B-7

         omkreds:
                              O=2\cdot \left (B+2B-7 \right )=148

                                               3B-7=74

                                               B=\frac{81}{3}=27

          længde:
                              L=2\cdot 27-7=47

De to formler for længden er ens. I den sidste er der bare indsat den fundne værdi B=27.

(Desuden vil jeg altid lade længden være større end bredden; tænk på din seng)


Svar #12
15. december 2016 af mikiemause (Slettet)

Er Bredden (B) så de ligninger i midten altså under overskriften "omkreds"? jeg er bare lidt forvirret nu.. 

Hvordan kan det være at ligningen (3linje) er 3B-7=74 altså hvor henne er det (3) tal fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. december 2016 af StoreNord

O = 2(B+L)= 2(B+2B-7) = 148 <=>

                         3B - 7 = 74        <=>

                           3B = 74+7  <=>

                              B = 81/3 = 27


Skriv et svar til: Opstil en ligning ud fra givende mål.. HJÆLP -aflevering opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.