Matematik

Sfærisk geometri - formel for beregning af sider + vinkler

15. december 2016 af MarenMarie7228 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilke formeler skal jeg have fat i for at beregne sider og vinkler i en sfærisk trekant? Er det "bare" sinus og cosinusrelationen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af KanJegHjælpe (Slettet)

4. Beregning af sider og vinkler i den retvinklede sfæriske trekant  

http://olewitthansen.dk/Matematik/Sfaerisk_geometri.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2016 af mathon

Brug sfæriske koordinater
og cosrelationen i den sfæriske geometri:

                                                                   \cos(c)=\cos(a)\cos(b)+\sin(a)\sin(b)\cos(C)

                                          + 2 analoge.


Svar #3
15. december 2016 af MarenMarie7228 (Slettet)

Det er også de formler jeg har kigget på - tak. 

Men jeg skal bevise, beregning sider og vinkler i en sfærisk trekant - og dette ved jeg simpelthen ikke hvordan skal gøres. Og forklaringen i pdf'en (http://olewitthansen.dk/Matematik/Sfaerisk_geometri.pdf) er meget uklar..


Skriv et svar til: Sfærisk geometri - formel for beregning af sider + vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.