Fysik

hvad er erstatningsresistanserne for en serie og parallelforbindelse

18. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hvad er erstatningsresistanserne for en serie og parallelforbindelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af peter lind

serie R = R1+R2+....  Rn

parallel   1/R = 1/R1+1/R2+....1/Rn


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2016 af Number42 (Slettet)

Sæt spænding U over to modstande R1 og R2. Der løber strømmene I1 = U/R1 og I2 = U/R2 summen af strømmene er I = I1+I1 = U/R1 +U/R2 = U( 1/R2+1/R2) = U(1/R)

Hvor R er den modstand der svarer til parallelforbindelsen. Nemt at ekstrapolere til flere modstande end to.

Du lærer mere hvis du prøver at regne det ud istedet for at slå dt op eller spørge med det samme.


Skriv et svar til: hvad er erstatningsresistanserne for en serie og parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.