Kemi

n/V=(m*V)/M??????

30. december 2016 af Sarahbryn (Slettet)

Jeg har læst i et opslag herinde (https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1402124), at n/V=(m*V)/M. Hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2016 af mathon

Det var nu
                       \frac{n}{V}=\frac{\tfrac{m}{M}}{V}=\frac{m}{M\cdot V}=\left (\frac{m}{V} \right )/V


Svar #2
30. december 2016 af Sarahbryn (Slettet)

Mmmmh, hvordan kan jeg så bruge det i en opgave, hvor jeg skal beregne stofmængdekoncentrationen af indigo i en mættet vandig opløsning. Her har jeg givet, at M=262,26 g/mol og indigos opløselighed i vand er 990 μg/L? Jeg er lidt lost


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2016 af mathon

        c=\frac{\tfrac{990\cdot 10^{-6}\; g}{L}}{262{,}26\; \tfrac{g}{mol}}=3{,}775\cdot 10^{-6}\; M=3{,}775\; \mu M


Svar #4
31. december 2016 af Sarahbryn (Slettet)

Hvordan bliver m/(M*V)=(m/V)/V


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2016 af mathon

#4

korrektion:

                       \frac{n}{V}=\frac{\tfrac{m}{M}}{V}=\frac{m}{M\cdot V}=\left (\frac{m}{V} \right )/{\color{Red} M}


Skriv et svar til: n/V=(m*V)/M??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.