Matematik

Funktionsforskrift

31. december 2016 af klaus33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg lidt problemer med at opstille en funktionsforskrift. Opgaven siger at jeg skal opstille en funktion for højden, som funktion af hastigheden. 

Lign. 1: Epot=m*g*hmax

Lign. 2: Ekin=1/2*m*v2

Lign. 3: Emek = Epot + Ekin = m*g*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2016 af peter lind

 ligning 1 gælder kun når højden er størst muIig. generelt skal der blot stå h.  lign3 gælder det sidste lighedstegn kun når hastigheden er 0 altså når højden er den størst mulige. Emek er konstant så du skal blot indsætte lign 2. og den generelle form for lign 1  og isolere v


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2016 af mathon

Generelt:
                       E_{mek}=m\cdot g\cdot H+\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2                når H er maksimal højde over nulniveau

                       E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                       m\cdot g\cdot H=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                       g\cdot H= g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot v^2

                       g\cdot( H-h)= \frac{1}{2}\cdot v^2

                       2g\cdot( H-h)= v^2

                       v= \sqrt{2g\cdot( H-h)}


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.