Matematik

Tretrinsregel

02. januar 2017 af quan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? Det omhandler tretrinsreglen/differentialregning.

Givet funktionen f(x) = -x^2 + 3x.
- Benyt tretrinsreglen til at beregne f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2017 af PeterValberg

Se video nr. 16 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2017 af mathon

1.trin:
                 f(x_o+h)-f(x_o)=-(x_o+h)^2+3(x_o+h)-\left ( -{x_o}^2+3x_o \right )=-(2x_o-3+h)h

2.trin:
                 \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{-(2x_o-3+h)h}{h}=-2x_o+3-h

3.trin:
                \underset{h\rightarrow 0}{\lim}\; \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)=-2x_o+3-0=-2x_o+3


Skriv et svar til: Tretrinsregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.