Matematik

ligning

03. januar 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
spørgsmålet lyder: Hvis x er seks mindre end y,og y er dobbelt så meget som z,hvad er så værdien af x,når z er lig med 2?

Er det to ligninger med 2 ubekendte?

x=y-6?
2y=z?
x+z=2?

Håber nogen kan hjælpe tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2017 af PeterValberg

Dine ligninger er:

x = y - 6
y = 2·z

derudover får du at vide, at z = 2

Indsæt 2 i stedet for z i lignngen y = 2·z og bestem y
Indsæt herefter værdien for y i ligningen x = y - 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2017 af mathon

                 x=y-6    og   y=2z
hvoraf:
                 x=2z-6

og
                 x=2\cdot \mathbf{\color{Red} 2}-6=\mathbf{\color{Blue} -2}

                              
                   


Svar #3
03. januar 2017 af shain

tusind tak for det

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.