Kemi

Potentiometrisk titrering af eddikesyre

07. januar 2017 af milleneedshelp1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Vi har lavet et forsøg, hvor vi lavede en potentiometrisk titrering af eddikesyre. Jeg har fået til opgave at finde pKs for eddikesyre med den antagelse, at der ikke er andet end eddikesyre i husholdningseddiken, som har haft en indflydelse på selve titrering. 

Hvordan skal jeg gøre ovenstående? Er det med udgangspunkt i titreringskurven?

Mvh. Mille


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2017 af ChemistryIsKey

pKs værdien for din syre kan findes som pH værdien i halvækvivalenspunktet (altså find pH værdien på din kurve, hvor voluminet er halvdelen af det du har tilsat i ækvivalenspunktet).

Baggrunden for dette kan du finde i pufferligningen. Når du er i halvækvivalenspunktet, vil halvdelen af din syre være på baseform og den anden halvdel på syreform. Således får du;

     pH = pKs + log(yb / ys)              (yb = ys)

     pH = pKs + log(0.5 / 0.5) = pKs + log(1) = pKs + 0 = pKs

Du ser, at pH = pKs i halvækvivalenspunktet :)


Skriv et svar til: Potentiometrisk titrering af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.