Kemi

Bindingsteori

08. januar 2017 af Studerendee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:) jeg har en opgave som jeg er lidt i tvivl om hvordan man skal løse.

a) beregn fotoenergien for synligt lys med bølgelængden 400nm henholdsvis 750nm.

Jeg ved at det er denne formel jeg skal bruge: E_{foton}= h\cdot \frac{c}{\lambda }

h= 6.63*10-34 J*s 

c= 3.00*108m/s

Jeg forstår bare ikke det der "henholdsvis 750nm" så derfor ved jeg ikke hvad jeg skal skrive inde under bølgelængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af mathon

             E_{f\! oton_1}=\frac{h\cdot c}{\lambda_1 }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{400\; nm}

             E_{f\! oton_2}=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{750\; nm}


Svar #2
08. januar 2017 af Studerendee (Slettet)

Hvilke enheder omregner du til, når du skal finde tælleren? Hvordan kommer du frem til 1239.84eV?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af mathon

           h\cdot c=\left (6{,}62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s \right )\cdot \left (2{,}99792\cdot 10^8 \;\tfrac{m}{s} \right )=1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m=

                  1{,}98645\cdot 10^{-25}\cdot \left ( 6{,}24151\cdot 10^ {18}\; eV\right )\cdot \left ( 10^9\; nm \right )=1239{,}84\; eV\cdot nm

                          

                   


Skriv et svar til: Bindingsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.