Kemi

Ph

08. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau
Har en opgave som lyder:
A) beregn pH i 0,100 M CH3COOH
B) beregn pH i 0,0100 M CH3COOH. beregn derefter [H3O+], [CH3COO-] og [CH3COOH]
D) beregn pH i 0,057 M NaOH. Beregn derefter pH i 0,0032 M Ba(OH)2

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2017 af mathon

A)
      beregn pH i en svag syre:
                                                      pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right )     


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2017 af mathon

D)
      beregn pH i en monovalent stærk base:

                                                     pH=14+\log\left (c_b\right )


Svar #3
09. januar 2017 af soer381k

Hvorfor skal man gange med 1/2 i A)

Svar #4
09. januar 2017 af soer381k

Har fundet ud af det og tak for svaret

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2019 af paten123 (Slettet)

Nogen der kan finde ud af opgave B?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2019 af mathon

B)
              \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s \right /M) \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-\log\left (10^{-2}\right )\right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 4.76+2 \right )=3.38

              \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M=10^{-3.38}\; M=4.169\cdot 10^{-4}\; M

              \small \left [ CH_3COO^- \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]=4.169\cdot 10^{-4}\; M

              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left [ CH_3COOH \right ]=(0.01\; M)-\left [ CH_3COO^- \right ]=\left (0.01-4.169\cdot 10^{-4} \right )\; M=9.58\cdot 10^{-3}\; M


Skriv et svar til: Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.