Matematik

Ligningsspørgsmål

10. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave:  1-8(-q) = 4q+3(3q-6)

Jeg ved fra facit at den skal udregnes således:

1+8q = 4q+9q-18

-7+q = 13q-18

-12q = -11

\frac{-12q}{12} = \frac{11}{12}

q=\frac{11}{12}

Jeg kan dog ikke forstå denne udregning, da jeg ville udregne den således:

1+8q= 4q+9q-18

1-18 =4q+9q-8q

19=5q

\frac{19}{5} = \frac{5q}{5}

3,8 =q

Hvad misforstår jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2017 af MatHFlærer

Jeg kan se, at du sætter -18 over på venstresiden, uden at ændre fortegn. Men du regner altså rigtigt nok, Jeg får selv q=3.8


Svar #2
10. januar 2017 af MMLL13

Hej igen! :) Nårh ja, det gik lige lidt hurtigt, det skal selvfølgelig være +18. Tror måske stykket er skrevet forkert op, for fandt denne tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=263978 og der står 8 inde i parentesen, så det må være det der gik galt.

Men tak for hjælpen igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2017 af MatHFlærer

Uha ja, hans udregning gik helt gal! :O Måske for meget alkohol?! :P Men ja. Intet problem.....;-)


Svar #4
10. januar 2017 af MMLL13

Nej, hans udregning er fin nok, det er mit stykke som var blevet skrevet forkert op åbenbart :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2017 af MatHFlærer

Nåååårh, ja okay. Hvis det er den ligning han har, så ja, så giver den q=11/12 


Svar #6
11. januar 2017 af MMLL13

Jeps :) Tak for hjælpen igen! :)


Skriv et svar til: Ligningsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.