Matematik

Differentialkvotient

13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder her med en opgave der giver grå hår.

Du har givet f(x)=3x2

Jegskal bestemme funktionen differentialkvotienten f(x)

Jeg skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for f, og tangenten skal være parallel med linien med ligningen  12x-x-4=0

Nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2017 af MatHFlærer

Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig når jeg lige har lavet aftensmad. ;-) med mindre en anden når det før mig...


Btw er det f(x)=3x^2 du mener?

Svar #2
13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet)

Du er den første ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2017 af mathon

                      f{\, }'(x)=6x

Tangent:
                 tangenten skal være parallel med linien med ligningen  12x-x-4=0

                 12x-x-4=0 er ikke ligning for en ret linje.                


Svar #4
13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet)

Så opgaven er forkert ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2017 af mathon

…der skal jo nok stå
                                   12x-y-4=0


Svar #6
13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet)

ups det må du altså meget undskylde du har ret det skulle være et y


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2017 af MatHFlærer

Ja, men jeg skrev hvis der var nogen der kommer til at hjælpe før mig. Men pyt.

Du har din f(x)=3x^2, da er din differentialkvotient f'(x)=6x

Du kan finde x-koordinaten til der hvor f(x) har en tangent vha. den ligning du har angivet. Dvs. du skal sætte

f'(x)=12 da er x=2

anvend så tangentligningen for x0=2 så kan du finde tangenten i det punkt.


Svar #8
13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-) god aften


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2017 af MatHFlærer

Så når du har regnet det, så kan du lægge din tangentligning op og så vil vi kigge


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2017 af mathon

Tangent:
                 tangenten skal være parallel med linien med ligningen  y=12x-4

dvs
                 f{\, }'(x_o)=12

                 6x_o=12

                 x_o=2               f(x_o)=3\cdot 2^2=12

tangenten i (2,12)
er:
                      y=12(x-2)+12

                      y=12x-12


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2017 af MatHFlærer

Hov! Ja, det er rigtigt. Det er hældningstallet ikke hele linjen jeg skrev! Min fejl.


Svar #12
13. januar 2017 af Genanskaf (Slettet)

:-)


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.