Matematik

Geometri

14. januar 2017 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

et vinkelhus har udseende og mål i meterr som vist på figuren (se vedlagt filen). Taget skal males

vi skal bestemme arealet af den samlede tagflade ?

Er der nogle der har lyst til løse den opgaven .

Løsning:

jeg har selv nået til :

Der er alt 4 trapezer, hvor to og to ens :

højde for trapezer :     h2 = 42 + 42 => h = 5,656

Areal af først to trapezer : A = 2* 0.5 *h  (12 +16) = 5,656 *26 = 158,39

Areal af anden to trapezer :  A = 2* 0.5 *h  (10 +14) = 5,656 *24 = 135,76

Total areal for tagplade = 158,39 + 135,76 = 294,156

Men der står på facitliste 339,41 !!

er der nogle der kan hjælpe med ?

Vedhæftet fil: Tagflade.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2017 af StoreNord

Forestil dig, at du skiller grundfladen i to trapetsformede dele, vender bunden i vejret på den ene og sætter dem sammen. Så har du eet langt huspå 30 meter.

Og så lægger du taget fladt ned på jorden og beregner arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke tale om parvis ens trapezer. Hvis du ser på længen til venstre, har du et synligt trapez  med en overkant på 16 meter og en underkant på 12 m. Det er det, du har regnet med. På den skjulte side af taget er underkanten ikke 12 m, men 12 m + 8 m. Tilsvarende med den højre længe.


Svar #3
14. januar 2017 af DeepOcean

Tak for jeres svar.nu kan jeg gå videre med opgave
Mange tak

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.