Matematik

HJÆLP

15. januar 2017 af Juliec10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp. Er igang med nogle matematik opgaver og er gået lidt i stå ved denne..

Opgave:

Thomsen er ikke meget for at oplyse skattemyndighederne om, hvormange høns han egentlig har. Til dette spørgsmål svarer han gerne: ”Jow! Jeg har 5 gange så mange hvide som brune, og der er 48 færre brune høns end hvide høns”
Hvormange høns af hver farve har A. Thomsen?

-Min lærer sagde at pgaven kunne løses v.h.a. 2 ligninger med 2 ubekendte.

Nogen der kan hjælpe, forstår det ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af mathon

sættes antallet af brune høns til x
har man:

                                      \mathbf{hvide}         \mathbf{}{brune}               \mathbf{}{f\ae rre\; brune}
                                        5x                 x                    5x-x=4x=48
       hvoraf
                                4x=48
                                x=12
dvs
                                      \mathbf{}{hvide}         \mathbf{}{brune}
                                       5\cdot 12               12
                                        \mathbf{\color{Red} 60}                  \mathbf{\color{Blue} 12}
 


Svar #2
15. januar 2017 af Juliec10 (Slettet)

ej tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.