Matematik

Sansynli

17. januar 2017 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. Jeg prøver at løse nogle gamle eksamensogaver, men nogle af opgaverne, er ikke ret nemt.
Jeg håber, at nogen vil hjælpe med at forstå opgaverne.

Opgaven lyder:
En gymnasieelev skal til eksamen, blandt andet i dansk og engelsk. Sandsynlighederne for at
hun får hver af de mulige karakter er angivet i tabellen nedenfor for hvert af de to fag. For
eksempel er sandsynligheden for at hun får 7 i dansk lig 0.5, mens sandsynligheden for at hun
f°ar 7 i engelsk er 0.15.

\begin{bmatrix} Fag/karakter & -3 & 00 & 02 & 4 & 7 & 10 & 12 \\ Dansk/Sansynlighed & 0 & 0 & 0.10 &0.20 & 0.50 & 0.15 & 0.05 \\ Engelsk/sansynlighed & 0 & 0 & 0.05 & 0.10 & 0.15 & 0.50 & 0.20 \end{bmatrix}

I denne opgave har jeg bestemt:
1. Middelværdien for X er 6.6.
2. Spredningen (standardafvigelsen) for X: 2.6.
3. sandsynligheden for at eleven f°ar 02 i bÅde dansk og engelsk: 0.05.

2.4 er lidt forvirrende, og den lyder som:

2.4 Bestem sandsynligheden for at eleven f°ar samme karakter i de to fag.
Vil nogen derude vise mig hvilken definition skal man bruge, da jeg ikke kan finde en i min bog.

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af fosfor (Slettet)

I 2.4 skal du gøre ligesom i 2.3, men for alle karaktererne, og lægge sandsynlighederne sammen


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2017 af LeonhardEuler

Opskriv

P( X = Y) = P( X = -3 og Y = -3) + ... + P(X = 12 og Y = 12)

Brug uafhængighed til at sige for alle led at P(X = k og Y = k) = P(X = k)P(Y = k) og find sandsynlighederne i tabellen.

Skriv et svar til: Sansynli

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.