Matematik

Optimering

19. januar 2017 af Stræbende - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, som jeg er gået i gang med, men jeg kan ikke se hvad jeg har gjort forkert:

Jeg har uploadet mit forsøg på at løse opgaven, men det går ikke op. Jeg ved desværre ikke hvor jeg har skrevet noget forkert? Kan i hjælpe?

Vedhæftet fil: Opgave 335.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af peter lind

Jeg kan ikke læse filen-Prøv med et andet format


Svar #2
19. januar 2017 af Stræbende

Nu har jeg prøvet at uploade det som pdf.

Vedhæftet fil:Opgave 335.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af mathon

a)

              …størst mulig lysmængde gennem vinduet \Rightarrow størst muligt areal.
          


Svar #4
19. januar 2017 af Stræbende

#3 

???

Jeg har jo stillet et udtryk for for arealet af figuren, hvad er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Dit pi forsvinder på magisk vis hvor blev det mon af?

Svar #6
19. januar 2017 af Stræbende

#4

A(b)=\frac{-4a^2-2a^2\pi +20a+a^2\pi }{8}

Jeg fik at vide af lektiecafé-hjælperen at pi er en koefficient og dermed kan man substrahere de udtryk hvor a2 indgår. Men jeg går udefra at det er forkert ? Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2017 af peter lind

5. og 6. sidste linje: du lader -2πa2 gå ud mod πa2

NB i de sidste indtræder et g(x) uden at du forklarer  hvad det er.Generelt brug samme navne overlt i en opgave


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2017 af mathon

Du har så for omkredsen, som består af en halvcirkel og reaktanglets 3 sider:

                            O=\pi \cdot r+2r+2b

                             \pi \cdot r+2r+2b=5\; \Rightarrow \; 2b=\left (5-\pi \cdot r-2r \right )
for arealet:
                             A=\tfrac{1}{2}\pi \cdot r^2+2r\cdot b=\tfrac{1}{2}\pi \cdot r^2+r\cdot (2b)    som ved indsættelse af
                                                                                                      udtrykket for 2b

giver:
                             A(r)=\tfrac{1}{2}\pi \cdot r^2+r\cdot (5-\pi r-2r)

                             A(r)=-\left (\tfrac{\pi }{2}+2 \right )r^2+5r

maksimalt areal
kræver bl.a.
                             A{\, }'(r)=0

                             


Svar #9
19. januar 2017 af Stræbende

Mange tak for jeres hjælp. Nu kan jeg se hvad jeg har gjort forkert, og nu går det hele op.

#7

Det er bare nogle træningsopgaver vi laver for emnet optimering. Så længe jeg ved hvad der står og hvad det betyder er det da ikke noget problem. Men hvis du er nysgerrig så brugte jeg de generelle regneregler for differentering af en brøk. I min bog bruger de f(x) for tælleren og g(x) for nævneren.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.