Matematik

Definitionsmængde

20. januar 2017 af Malik2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er det mulig i kunne hjælpe mig løse en lille opgave? 

Mange Tak

Vedhæftet fil: 6a.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2017 af peter lind

a) brug at g'(x)0 er positiv når g(x) er voksende, 0 i ekstremaer og negativ når g(x) er aftagende

b) .  se efter hvor g(x) skifter mellem at være voksende eller aftagende

c)  Indsæt de givne værdier i funktionsudtrykket

find g'(x) udtrykt ved a, b, c og d og indsæt de givne værdier

find g''(x) udtrykt ved a, b, c og indsæt at g''(2) = -18

Det vil give nogle lineære ligninger som du må løse

Det har intet med definitionsmængde at gøre


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2017 af Number42 (Slettet)

g' = 4ax^3+3bx^2 +2cx +d
g'' = 12ax^2+ 6bx+2c

De fem ligninger hvoraf a,b,c,d,e kan bestemmes:

g'(-1)=0; g'(2)=0;g'(4)=0; g''(2)=-18; g(0)=0;

Fra den sidste e=0




Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.