Kemi

HJÆLP! DET HASTER!!!

20. januar 2017 af CrazyJulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Der blandes 100mL 0,010M HCl med 78mL 0,014M KOH. Hvad bliver pH i blandingen? 

Nogle der kan hjælpe :-)

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2017 af pååå (Slettet)

Ph=-log(konc af stoffet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2017 af mathon

Der er tale om stærk syre og stærk base
hvoraf:
                    n\left ( H_3O^+ \right )=\left ( 0{,}100\; L \right )\cdot \left ( 0{,}010\;mol \right)=0{,}001\; mol

                    n\left ( OH^- \right )=\left ( 0{,}078\; L \right )\cdot \left ( 0{,}014\;mol \right)=0{,}001092\; mol

blandingsoverskud af OH-:

                    n\left ( OH^- \right )_{over}=\left (0{,}001092\; mol \right )-\left (0{,}001 \; mol \right )=9{,}2\cdot 10^{-5}\; mol   

blandingskoncentration af OH-:        

                     \left [ OH^- \right ]=\frac{9{,}2\cdot 10^{-5}\; mol}{0{,}178\; L}=5{,}169\cdot 10^{-4}\; M        

                    pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )

                    pH=14+\log\left ( 5{,}169\cdot 10^{-4} \right )=10{,}7


Skriv et svar til: HJÆLP! DET HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.