Matematik

Ligninger - Hvordan går de op?

21. januar 2017 af CCBook (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder fast i et lille problem som gøre, at jeg ikke kan komme videre.
Det er sådan, at jeg skal finde ud af hvad det her bliver:

3x + 4 = 6x - 11

Jeg har brugt "Wordmat" til at vejlede mig til svaret. Den giver mig 5 i svaret.
jeg har prøvet at gøre sådan her:
3x + 4 = 6x - 11 9x = 15 9x/9 = 15/9 x = 1,66

Sådan har jeg prøvet opbygge det. 

Dermed har jeg også prøvet at lege lidt med en anden:

7(x - 4) = -x - 10
Der har wordmat fortalt mig, at X = 9/4 i brøk

Hvordan bliver de løst.

Jeg synes, at jeg har prøvet en del men jeg får forkert tal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Forstår ikke hvad du gør

3x+4 = 6 x -11
Flytter -11 på venstresiden
3x+4+11 = 6 x

Derpå 3x til højresiden

4+11= -3x +6 x

Og adderer på begge sider

15= 3x

Dividerer med 3 på begge sider

X= 5


Svar #2
21. januar 2017 af CCBook (Slettet)

Tak for svaret number42


Skriv et svar til: Ligninger - Hvordan går de op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.