Matematik

HJÆLP!!

22. januar 2017 af emilie321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jer derude. Jeg står med en opgave, som jeg er utrolig meget i tvivl om. Spørgsmålet lyder således: '' a) bestem teltets højde BC'' og ''Bestem længden af siden AB''.

Jeg ved at vinkel A=42,9 og at side c til a er 140cm og at side e til f er 166 cm. Det ville betyde meget, hvis der var en, som kunne hjælpe mig!!

Tusinde tak på forhånd ((;


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af StoreNord

Hvordan er teltet udformet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af MatHFlærer

Jeg går stærkt ud fra, at det er denne opgave? I og med jeg selv lige har givet mine elever den for og derfor kunne kenne delopgaven. Ret mig, hvis jeg tager fejl...


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2017 af MatHFlærer

Højden af BC kan du udregne på følgende måde:

|BC|=|AC| \cdot tan(A)

Længden AB kan du bestemme vha. Pythagoras eller formlen

|AB|=\frac{|BC|}{sin(A)}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2017 af MatHFlærer

Hvis du skal bestemme vinkel E i opgaven også, så kan du gøre det med denne formel:

sin(E)=\frac{|FD|}{|EF|}

Hvor

 |FD|=|BC|

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2017 af StoreNord

Ja, det havde vi andre aldrig kunnet regne ud udfra "0's beskrivelse.              :)


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.