Kemi

Redoxreaktion

23. januar 2017 af DianeDinesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg kan ikke få denne redoxreaktion til at stemme og jeg kan ikke se hvor min fejl er. Kan I hjælpe? 

Ag + NO3--> Ag+ + NO2     (sur opløsning) 

Jeg starter med at finde OT for alle partiklerne: 

OTAg = 0 
OTNO3- = +V, -II
OTAg+ = +I 
OTNO2 = +IV, -II

Ændringer: Ag stiger 1 trin og N falder 1 trin. Derfor skal jeg ikke sætte koefficienter i reaktionen. 

Jeg skal have ladningerne til at være ens på begge sider. Det er den allerede da den er -1 på venstre side og +1 på højre side. 

Jeg kan jo ikke afstemme med H+ for det stemmer jo ? Men det gør det jo ikke alligevel for der ikke ens antal O på begge sider. 

Kan I hjælpe? 

Tak :) :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2017 af mathon

     Ladningen skal regnes med fortegn.

                 


Svar #2
23. januar 2017 af DianeDinesen (Slettet)

Fortegn? øøøøhh.. 

hvad mener du med det? 

Der er jo ikke koefficienter i den afstemte reaktion dvs der er kun de ladninger der "var fra starten" og dem er der kun én af .. 

Beklager hvis jeg er lidt tungnem ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2017 af mathon

ladning:
                         venstre side              højre side
                               -1                               +1


Svar #4
23. januar 2017 af DianeDinesen (Slettet)

Nu er jeg dum - jeg har fattet det :D 

Der er jo forskel på ladning på +2 ? 

Jeg tror jeg havde stirret mig blind på det og tænkt at +1 og -1 jo bare går ud med hinanden. Men selvfølgelig er der en forskel. 

Tak for hjælp og hurtigt svar :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2017 af mathon

             Netop!


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.