Matematik

En rektangulær

24. januar 2017 af VanessaAndersen - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? 


Svar #1
24. januar 2017 af VanessaAndersen

her er opgaven 

Vedhæftet fil:mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2017 af mathon

a)
         På den ene retvinklede trekant
         benyttes Pythagoras:
                                                    h^2+x^2=90^2

                                                    h=\sqrt{90^2-x^2}\; \; \; \; \; \; \; 0<x<90

         Rumfanget beregnes som
         længde L gange endefalde A=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot 2x
         hvoraf:
                                                     R(x)=200\cdot \tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{90^2-x^2}\cdot 2x

                                                     R(x)=200\cdot x\cdot \sqrt{90^2-x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af mathon

b)
         Maksimalt rumfang
         kræver bl.a.
                                                   R{\, }'(x)=0
                                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2017 af mathon

R{\, }'(x)=200\cdot \sqrt{90^2-x^2}+200x\cdot \frac{1}{2\sqrt{90^2-x^2}}\cdot \left ( -2x \right )


Skriv et svar til: En rektangulær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.