Matematik

Bestem udfra tabellen tallene a og b

24. januar 2017 af carolinemsn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa venner :) 

Jeg har problemer med en opgave i matematik. Hvordan finder jeg a og b?

Tusind tak på forhånd! <3

Her er opgaven:

En Coopertest er en simpel måde at bestemme en persons kondital på. Testen går ud på at løbe så lang en distance som muligt på 12 minutter. Ifølge LØBEMAGASINET, april-maj 2009, gælder det at

Distance (meter):  2300  2500  2700  2900  3100  3300  3500  3700

Kondital:                  40       45      49     54      58      62      67      71

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved forskriften

K = ax + b

hvor K er konditallet, og x (målt i meter) er den distance manden kan løbe.

a) Bestem ud fra tabellen tallene a og b.

En mand gennemfører en Coopertest. Efter nogle måneders træning gennemfører han testen igen, og han kan nu løbe 450 meter længere end ved den første test.

b) Hvor meget er hans kondital steget? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af janhaa

a)

linear regression gives a = 0,022 and b = -10,321

where R^2 = 0,999 and

K = 0,022x - 10,321

b)

K= (2300+450*0,022 - 10,321) = 50,2

etc...


Svar #2
24. januar 2017 af carolinemsn (Slettet)

Where do you get R^2 from?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af MatHFlærer

R^2 er forklaringsgraden. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2017 af MatHFlærer

Hvis du har WordMat, Nspire, Maple eller et andet CAS program, så skal du lave lineær regression. 


Skriv et svar til: Bestem udfra tabellen tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.