Kemi

Oxidationstal

25. januar 2017 af Tobiaspetersen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har svært ved at finde oxidationstallene for reaktionen, håber i vil hjælpe :)

H2O + CO2 C18H36O2 + 26O2 → 18CO2 + 18H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2017 af mathon

                           \overset{+\frac{16}{9}}{C}_{18}H_{36}O_2\; +\; 26\, O_2\; \rightarrow \; 18\, \overset{+4}{C}O_2\; +\; 18\, H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2017 af mathon

rettelse:
 

                          \overset{-\frac{16}{9}}{C}_{18}H_{36}O_2\; +\; 26\, O_2\; \rightarrow \; 18\, \overset{+4}{C}O_2\; +\; 18\, H_2O


Svar #3
25. januar 2017 af Tobiaspetersen123 (Slettet)

#2

Hvordan finder man oxidationstallet? Kunne du give en forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2017 af mathon

Da OT(H) = +1 og Da OT(O) = -2

har du
                     18x+36+\cdot (+1)+2\cdot (-2)=0       da ladningen udadtil er 0.

                     18x+36-4=0

                     18x=-32

                     x=\tfrac{-32}{18}=-\tfrac{16}{9}


Svar #5
26. januar 2017 af Tobiaspetersen123 (Slettet)

Mange tak, nu forstår jeg det meget bedre :)

Vil det så sige at der er opstået en oxidation?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2017 af mathon

         Det vil sige, at der er tale om en redoxreaktion:

                   \begin{matrix} \; \; \; \; C\! \! :\; \; -1\tfrac{7}{9}\; \rightarrow\; +4\\ O\! \! :\; \;0\; \rightarrow\; -2 \end{matrix}


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.