Kemi

ækvavilenspunkt?

26. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

    Ved titreringen af phosphorsyre sker der følgende tre reaktioner:     

a) H_3 PO_4  (aq)+OH^- (aq)    →       H_2 PO_4^-  (aq)+H_2 O (l)   

b) H_2 PO_4^-  (aq)+OH^- (aq)      ?      HPO_4^(2-)  (aq)+H_2 O (l)     

c) HPO_4^(2-) (aq)+OH^- (aq)       ?        PO_4^(3-)  (aq)+H_2 O (l)

Betragt titrerkurven fra del 2. Hvilket stykke på titrerkurven svarer til henholdsvis reaktion a, b og c?

kan ikke forstå om disse er ækvavilenspunkterne eller mellem ækvavilenspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2017 af janhaa

har du en mer konkret oppgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2017 af trekdoor (Slettet)

Se her på billedet:

Titration curve phosphoric acid.

Hjælper det?

(Kilde: http://2012books.lardbucket.org/books/principles-of-general-chemistry-v1.0/s20-05-acid-base-titrations.html)

T.

PS: Hedder det ikke ækvivalenspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2017 af kordatis (Slettet)

Når pH=pKs for syren, så har halvdelen af syremolekylerne afgivet deres hydroner. Hvis du kigger på grafen kan du se at ækvivalenspunktet er lig det dobbelte af pKs --> at alle molekylerne har afgivet deres hydron. Da du har med en diprot syre at gøre, så vil den jo kunne afgive 2 hydroner i alt. Derfor Vil der efter første reaktion være en komplimentær base til phosphorsyren, men denne base har jo også en hydron den kan afgive og derfor virke som en syre. 

Ved ikke om det giver nogen mening? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2017 af trekdoor (Slettet)

#3

Når pH=pKs for syren, så har halvdelen af syremolekylerne afgivet deres hydroner. Hvis du kigger på grafen kan du se at ækvivalenspunktet er lig det dobbelte af pKs --> at alle molekylerne har afgivet deres hydron.

Undskyld, at jeg blander mig, men dette er ikke rigtigt.

Ækvivalens betyder ligevægt, og dette er kun tilfælde, når man har lige mængde af syre og base dannet (i forhold til et bestemt par). Og dette er præcis, når man har pH = pKs.

Se også Wikipedia om 'equivalence point'.

T.


Skriv et svar til: ækvavilenspunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.