Matematik

Problemregning

27. januar 2017 af sasa12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Samtidig med at M/F Symyril sejlede fra Ttorshavn sejlede en fiskekutterne fra Tvoroyri.Fiskekutterne sejlede med en gennemsnitshastighed på 15 km/t.

 M/F Symyrils sejlads kan beskrives ved ligningen: y=34,3x. Fiskekutterne sejlads kan bekrives ved ligningen: y=-15x+65,7

5.5 Hvor lang fra Torshavn mødtes de to skibe?

og tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2017 af peter lind

løs ligningen 34,3x = -15x+65,7   løsningen er det tidspunkt hvor de mødes


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2017 af StoreNord

Tegn de to funktioner i f eks Geogebra. Afstanden kan du så beregne fra (0,0) til mødestedet.

(Jeg opfatter både x og y som kilometer).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af mathon

x er tiden målt i timer og ikke i km.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2017 af StoreNord

Så siger vi det.                 :)


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.