Matematik

C niveau matematik opgaver a og b

28. januar 2017 af Annanielsen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kunne tænke sig at hjælpe mig med at regne disse opgaver? 

Når en kvægavler skal bestemme vægten af en kvie, kan han måle omkredsen af dyrets bryst (bringemålet) og derefter finde vægten i en tabel. Tabellen viser sammenhængen mellem bringemål og vægt for kvier af Jersey-racen.

Bringemål (cm) 62,0 - 75,0 - 82,5 - 97,0 - 113,0 - 148,5 - 162,5
Vægt (kg) 25,4 - 32,6 - 46,3 - 82,1 - 126 - 236 - 335

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved

y = b*x^a,

hvor x er bringemålet (cm) og y er vægten (kg).

a) Bestem tallene a og b.

b) Bestem vægten af en kvie med bringemål 130 cm.

En kvies bringemål er i løbet af en periode steget med 10%.

c) Hvor mange procent er kviens vægt steget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af mathon

Foretag potensregression på dine DATA.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2017 af mathon

hvoraf:

    a)
                 y=2{,}51698\cdot 10^{-4}\cdot x^{2{,}762331}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af mathon

    b)
                 1+r_y=\left (1+r_x \right )^{2{,}762331}

                 1+r_x=\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{2{,}762331}}


Skriv et svar til: C niveau matematik opgaver a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.