Matematik

Vinkler og trekanter

29. januar 2017 af pink4lady - Niveau: C-niveau

Hej søde mennesker nogle der kunne være så venlig at hjælpe mig med en opgave som jeg nu har siddet med i 2 timer 

- Har virkelig brug for hjæp se vedhæftet fil :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2017 af peter lind

Trekant ABC er en retvinklet trekant. Vinkel C er 90º. AC er 12,5 cm og BC er 28,5-26,5 cm.Brug Pytagoras og sætning om tangens i en retvinklet trekant


Svar #3
29. januar 2017 af pink4lady

Det forstår jeg ikke helt, hvordan skal jeg kunne sætte dem ind i Pytagoras sætning ?


Svar #4
29. januar 2017 af pink4lady

n


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2017 af peter lind

Du kender a og b og du skal finde c


Svar #6
29. januar 2017 af pink4lady

jamen jeg kender kun AE som er 26 cm og BD som er 28,5 cm 

Hvordan skal jeg så finde a og b ?


Svar #7
29. januar 2017 af pink4lady

eller har jeg misforstået noget ?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2017 af mathon

      a=\left | BC =\right |=(28{,}5\;cm)-(26\;cm)

      b=\left | AC \right |=\left | DE \right |=12{,}5\;cm


Svar #9
29. januar 2017 af pink4lady

er a så 2.5 og b er så 12.5 


Svar #10
29. januar 2017 af pink4lady

Kan det passe at c er 162.5 


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2017 af peter lind

Nej . Se dog på størrelsen af de andre led. Du skyder langt over målet


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2017 af mathon

                       \left | AB \right |=c=\sqrt{(28{,}5-26)^2+12{,}5^2}


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. januar 2017 af mathon

                 A=\tan^{-1}\left ( \frac{28{,}5-26}{12{,}5} \right )=\cos^{-1}\left (\frac{12{,}5}{c} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{28{,}5-26}{c} \right )   efter eget valg.


Skriv et svar til: Vinkler og trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.