Matematik

diskriminant

29. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg skal finde diskriminanten for ligningen f(x) =1/6x^3 -2x^2 +6x -1     


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2017 af janhaa

13/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2017 af StoreNord

En 3.-gradsligning har vel ikke nogen diskriminant? - måske en determinant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2017 af SuneChr

Diskriminanten er kun tilknyttet 2.gr.s. ligningen.


Svar #4
29. januar 2017 af soer381k

det er differentialregning og jeg vil bruge nulpunkterne til at finde 0 punkterne


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2017 af SuneChr

f '(x) = 0   har ganske rigtigt en diskriminant D.
f (x) = ax3 + bx2 + cx + d
f '(x) = 3ax2 + 2bx + c
Løs derfor
3ax2 + 2bx + c = 0      hvor
D = (2b)2 - 4·(3a)c


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2017 af janhaa

#3

Diskriminanten er kun tilknyttet 2.gr.s. ligningen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cubic_function


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2017 af mathon

                               f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}(x^2-8x+12)=\tfrac{1}{2}(x-2)(x-6)


Skriv et svar til: diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.