Matematik

Reducering af udtryk med brøk

31. januar 2017 af Snf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg er lige startet på et kursus i matematik fra B-A niveau efter jeg ikke har haft matematik i 3 år. Jeg har siddet med dette udtryk i en time nu, og jeg kan simpelthen ikke komme videre. Jeg har prøvet med diverse regneregler uden held. Hvis det var en toleddet størrelse, ville jeg godt kunne finde ud af det, men da der både er et a,b, og c, kan jeg ikke komme videre. Jeg har forsøgt mig med reglen om kvadratled på en tredelt størrelse, dog uden held. 

Jeg skal reducere følgende brøk:

(72a5*b3*c2)/ (54a9*bc6)

Ifølge facitlisten skal det give (4b2)/(3a4*c4). 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2017 af mathon

           \frac{18\cdot 4\cdot a^5\cdot b^3\cdot c^2}{18\cdot 3\cdot a^9\cdot b\cdot c^6}=\frac{4\cdot b^{3-1}}{3\cdot a^{9-5}\cdot c^{6-2}}=\frac{4b^2}{3\cdot a^4\cdot c^4}


Svar #2
31. januar 2017 af Snf (Slettet)

Tak for svar. Jeg forstår ikke helt, hvordan har du fået (18*4)/(18*3) ? Er det en bestemt formel, du bruger?


Skriv et svar til: Reducering af udtryk med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.