Matematik

Vækstrate

02. februar 2017 af perrie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælpt til at regne vækstraten ud i denne opgave: 

Om en sammenhæng oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (2 , 17) og (7 , 214)

A) Bestem forskriften for sammenhængen: f(x) = 29,846*1,325^x 

B) Beregn y-værdien svarende til x = -5 : f(x) = 29,846*1,325^-5 = 7,308

C) Angiv vækstraten i %

Mvh 1.g'eren


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af OliverHviid

Anvend at r=a-1 hvor

r=vækstraten og

a=fremskrivningsfaktoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2017 af CeciliePeace (Slettet)

Som der står oppe over skal du bare sige:

1,325-1 og derefter gange det med 100 for at få det i procent. 

(1,325-1)*100=vækstrate i %


Skriv et svar til: Vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.