Matematik

hjæææælp

02. februar 2017 af Tohau (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, hvordan kan (s+s)x(s+s):4 give s i anden? Jeg vil gerne have mellemregning på det tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af Soeffi

#0. Hvad er s + s = ?


Svar #2
02. februar 2017 af Tohau (Slettet)

 det er sidelængden på en kvadrat 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2017 af Soeffi

#0. Hvad er s + s = ?

Prøv at beregne s + s = (to gange har du et s og du lægger dem sammen)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2017 af StoreNord

#2                een s plus een s er da to s; altså 2s.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2017 af CeciliePeace (Slettet)

(s+s)x(s+s):4

(s+s)(s+s)/4

(s*s+s*s+s*s+s*s)/4

(s^2+s^2+s^2+s^2)/4

2^8/4

=2^2

Ville være mit bud.


Svar #6
02. februar 2017 af Tohau (Slettet)

det giver 2s, men hvordan kan det give s2 efter den fulde beregning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2017 af StoreNord

\frac{(s+s)*(s+s)}{4}=\frac{2*s*2*s}{4}=\frac{4*s^{2}}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. februar 2017 af Soeffi

#6 det giver 2·s, men hvordan kan det give s2 efter den fulde beregning?

(s+s)·(s+s):4 = (2·s)·(2·s):4 = (2·s·2·s):4 = (2·2·s·s):4 = (4·s2):4 = (4:4)·s2 = s2


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2017 af Soeffi

#0...

\\\frac{({\color{Red} s}+{\color{DarkGreen} s})\cdot ({\color{Blue} s}+{\color{Orange} s})}{4}= \frac{{\color{Red} s}\cdot ({\color{Blue} s}+{\color{Orange} s})+{\color{DarkGreen} s}\cdot ({\color{Blue} s}+{\color{Orange} s})}{4}=\\\;\\ \frac{{\color{Red} s}\cdot{\color{Blue} s}+{\color{Red} s}\cdot{\color{Orange} s}+ {\color{DarkGreen} s}\cdot{\color{Blue} s}+{\color{DarkGreen} s}\cdot{\color{Orange} s}}{4}= \frac{s^2+s^2+s^2+s^2}{4} =\frac{4s^2}{4} =s^2


Skriv et svar til: hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.