Matematik

omdrejningslegeme i geogebra.

04. februar 2017 af hk1941 (Slettet) - Niveau: A-niveau

omdrejnigslegeme geogebra

Mit problem er når jeg kommer til funktionen Drej (objekt,vinkel ,rotation om x aksen.Hvad skal jeg skrive under objekt,vinkelen skriver jeg alfa 360 grader ,rotation skriver jeg a?

f(x)=-x i anden -2x+2

g(x)=-x+1

håber der er nogen som kan hjælpe,det hele går godt indtil jeg kommer til funktionen Drej.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2017 af StoreNord

Drej[f,33,xAkse]                virker hos mig.

-- Så fik jeg prøvet dèt. Men det kan vel ikke gi dig et rumfang?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2017 af SuneChr

Hvis det er punktmængden
{ (x ; y) | - 1/2 - √5/2 ≤ x ≤  √5/2 - 1/2   ∧  g (x) ≤ y ≤ f (x) }
der skal drejes, må den vel skulle deles op i
Vf,360 { (x ; y) | - 1/2 - √5/2 ≤ x ≤  √5/2 - 1/2   ∧  0 ≤ y ≤ f (x) }
og
Vg,360 { (x ; y) | - 1/2 - √5/2 ≤ x ≤  √5/2 - 1/2   ∧  0 ≤ y ≤ g (x) }
og til sidst subtrahere keglestubbens rumfang frembragt af g fra rumfanget af legemet frembragt af f .
(Jeg kender ikke Geogebra, derfor skriver jeg "vel").


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2017 af StoreNord

Jeg tvivler på at Geogebra kan gøre det på den måde.

Eller hvad?  Se her:

https://www.youtube.com/watch?v=cO-K3HhU5mk


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2017 af SuneChr

Ved ovenstående, # 2, fremgangsmåde får jeg ved "gammeldags integration"
V = (π·10√5)/3


Skriv et svar til: omdrejningslegeme i geogebra.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.