Matematik

mat hjæælp11111

05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg diskriminanten, hvis jeg har en ubekendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2017 af StoreNord

Regn med den ubekendte som du regner med enhver anden variabel.

Hvis   ax2+bx+c=0      så er diskriminanten            b^{2}-4 \cdot a \cdot c


Svar #2
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Det forstår jeg ikke????


Svar #3
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Altså

d=(5p-3)^2  -4*7*p^2+2p-3

Hvor: 

b = 5p-3

a=7

c=p^2+2p-3


Svar #4
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Regn med den ubekendte som du regner med enhver anden variabel.

Hvis   ax2+bx+c=0      så er diskriminanten             [b^{2}-4 \cdot a \cdot c]

det forstår jeg, men jeg skal jo finde p, hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2017 af StoreNord

Hvis             (5p-3)^2 -4*7*p^2+2p-3 =0

er diskriminanten               (5p-3)^{2}-4 \cdot 7 \cdot(p^{2}+2p-3) 

Hvis du skal finde funktionens extrema (altså hvor diskrimanten er 0) skal du løse:

  (5p-3)^{2}-4 \cdot 7 \cdot(p^{2}+2p-3)=0


Svar #6
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Ja, men jeg bliver nødt til at finde p som er ubekendt, hvad gør jeg???


Svar #7
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Jeg skal have et tal ud af det der. Det er det min opgave går ud på


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2017 af StoreNord

For at løse             (5p-3)^{2}-4 \cdot 7 \cdot(p^{2}+2p-3)=0

skal du reducere den, og igen finde en diskriminant og sætte den til nul.     :)


Svar #9
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2017 af StoreNord

Måske har jeg misforstået min opgave fra starten. Så må du gerne spørge forfra.


Svar #11
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Jeg er ved hjælp af reducering nået frem til en andengradsligning. denne ligning har jeg sat ind i formlen for diskriminaten og får:

(5p-3)^2 -4*7*(p^2+2p-3) =d

Jeg skal finde p, hvordan gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2017 af StoreNord

OK, vi er vist startet forfra.      :)

Der er jo altid et formål med at finde diskriminanten. Måske skal du finde ud af, hvornår den er nul. Er dèt vi skal??


Svar #13
05. februar 2017 af cocochanel555 (Slettet)

Ja, det er det vi skal :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2017 af StoreNord

D0 =            (5p-3)2 - 4*7*(p2+2p-3)       reduceres til:

         (25p2+9-30p) - (28p2+56p-84)      reduceres til:

       -3p2-86p-75 =0                og så kan du p ved at finde en ny diskriminant.


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. februar 2017 af SuneChr

# 11
Venstre side reduceret og sat lig med d :
- 3p2 - 86p + 93 = d     ⇒
- 3p2 - 86p + (93 - d) = 0
Løs nu denne 2.gr.s. ligning ved først at finde diskriminanten d1
d1 = (- 86)2 - 4·(- 3)·(93 - d)


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2017 af SuneChr

# 15  fortsat
Jeg mener, at det skal blive

p=\frac{\pm \sqrt{2128-3d}-43}{3}
hvis det var dét, der skulle udregnes.
Tjek efter! (Selv den værste ka' ta' fejl :) )


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. februar 2017 af StoreNord

Ja, selv den værste og den bedste kan ta fejl; som fx i #14.

Men nu synes, jeg du gør det forvirret med din brug af "d", som i #0 's terminologi vist bare er diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. februar 2017 af SuneChr

# 17
Så vidt jeg forstår trådstarters ligning i # 11, skal den "gamle" diskriminant d indgå i en "ny" diskriminant d1 .
p skulle så have løsninger svarende til, hvorvidt indmaden under rodtegnet i # 16 er negativ, nul eller positiv,
som så kan beskrives ved d .


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. februar 2017 af StoreNord

Jeg synes nu #12 og #13 siger noget andet. Men lad os afvente hvad der sker.     :)


Skriv et svar til: mat hjæælp11111

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.