Matematik

Hjælp dobbelt tjeck.

06. februar 2017 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? (1 decimal)

= 3,3%

Men så kommer problemet; 

Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter? (helt tal, angivet i mio)
lidt afhængigt at decimal, ender jeg på; 74478340 eller 7446748010

Hjæælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

Der står i opgaven:

( helt tal, angivet i mio )

Altså:  7747 mio eller 7748 mio


Svar #2
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

Nope!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

Se rettelsen i #1.

Jeg er ikke helt med på dit 5. ciffer, hvad består usikkerheden i?

PS: Min efterregning:  7748 mio


Svar #4
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

Heller ikke?! -.-

Mistænker en system fejl.... uanset hvad jeg har tastet ind, siger den fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

7702 / 7966 = 0,96686

1 - 0,96686 =3,3141%

7702 mio * 0,96686 =7446,76 mio ≈ 7447 mio


Svar #6
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

Jeg har bare sagt;

770200/7966000*100= 96,69% -100% = 3,3%

-også skal vi bare trække 3,3% fra, også har vi antal cigaretter?! 


Svar #7
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

7447 -virker stadig ikke! :D :D 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

Du skal kigge på antal betydende cifre i resultatet.

Benyt så mindst dette antal betydende cifre ved mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

Prøv lige med 7446    ( Hvor mange gæt har du ?? )


Svar #10
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

jeg kan bare trykke den af! :D :D 

Men kan ikke videre og få afleveret -og skal være færdig inden kl. 21,20

Jammen jeg har rundet op og ned -regnet på ene anden måde.

Har taste 7 og 7,4 og alle mulige andre varianter...

Enten er system gak eller også er vi! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. februar 2017 af hesch (Slettet)

Hongklædet kastet i ringen !


Svar #12
06. februar 2017 af Naglfar (Slettet)

HAHAHAHAHA! ;D 

Tak kampen!

Det var ellers ret SEJ-morai af dig....


Skriv et svar til: Hjælp dobbelt tjeck.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.