Matematik

z^2-18*z=-26

06. februar 2017 af julle1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er dette?

Eller hvordan løser jeg denne??

z^2-18*z=-26


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af Spontaneous-123 (Slettet)

ligning, isoler z


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2017 af Spontaneous-123 (Slettet)

*andengradsligning => find løsningsformel


Svar #3
06. februar 2017 af julle1991 (Slettet)

Men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2017 af Spontaneous-123 (Slettet)

Der findes en løsningsformel, som kan give dig alle løsningerne, når du kender de tre konstanter (a,b,c) i det her tilfælde (1,-18,26).


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2017 af knerken (Slettet)

Hej,

det er en almindelig 2´grads ligning, der skal løses mht. z

z2 - 18z +26 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2017 af StoreNord

Er der nogen der har sagt at z er komplex?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2017 af Spontaneous-123 (Slettet)

a*x^2+b*x+c=0

Er en andengradsligning. Løsning(erne) til andengradsligningen er fuldstændigt bestemt af de tre konstanter a,b og c. Skriv din ligning op på denne form, med 0 på den ene side, aflæs konstanterne, og sæt ind i løsningsformlen: 

x_1 = (-b + \sqrt(b^2-4*a*c))/(2*a) ,  x_2 = (-b - \sqrt(b^2-4*a*c))/(2*a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2017 af Spontaneous-123 (Slettet)

z er ikke komplex. Det er gymnasiematematik. blær er kedeligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2017 af pure07

#6 siden det er gymnaise B-niveau skal vi nok kun se på reelle løsninger og ikke inkludere komplekse :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2017 af SuneChr

Den variable z benyttes normalt i komplekse polynomier og ligninger.
x benyttes normalt i reelle.
Nu er diskriminanten, i det her tilfælde, positiv, hvorfor der kun er reelle løsninger, to forskellige.


Skriv et svar til: z^2-18*z=-26

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.