Matematik

Stamfunktion

07. februar 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hvis jeg ved hjælp af nummerisk differentation med et givet sted som funktion af tid har udregnet hastighed som funktion af tid og dernæst accleration som funktion af tid. Hvordan regner jeg tilbage? dette er en spørgsmål jeg er blevet stillet. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2017 af peter lind

Brug Taylorrække udvikling til anden orden f(x) ≈ f(x0)+f'(x0)*h+½f''(x0)'h2 = f(x0)+v0 +½a*h2


Svar #2
07. februar 2017 af Mikkeldkdk

Jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal gøre det ud fra denne 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2017 af peter lind

Du har beregnet v0 og a. f(x0) må du bare antage at du har


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2017 af SuneChr

Har man en hastighedskurve  (t ; v(t))  i et interval  t1 ≤ t ≤ t2 , men ikke kender forskriften for  v(t) ,
vil den tilbagelagte vejstrækning over dette interval være lig arealet af punktmængden begrænset af
kurven, t-aksen og t = t1 og t = t2


Svar #5
08. februar 2017 af Mikkeldkdk

Okay, men jeg forstår stadig bare ikke hvordan dette bruges til at regne tilbage altså acceleration til hastighed og derefter sted. Kan i ikke skære det ud i pap for mig? 


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.