Matematik

Ligning ln

12. februar 2017 af hwdhjqd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert i udregning af ligningen 4*ln(x+2)=-8
4*ln(x+2)=-8 > 4(x+2)=e^-8 > 4x+8=0 > 4x=-8 > x=-2

Men, svaret skal give -1.86

Nogen der kan hjælpe? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2017 af janhaa

\ln(x+2)=-2\\ e^{\ln(x+2)}=e^{-2}\\ x = e^{-2}-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2017 af peter lind

bedre: ln(x+2) = -2 = ln(e-2)


Skriv et svar til: Ligning ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.