Matematik

Massemidtpunkt

14. februar 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg skal finde massemidtpunkt af følgende. 

3 lige store masser ligger hver ved hjørnerne af en ligebenet trekant med siden L. Find massemidtpunktet. 

Jeg får det til at være lig med (0; 0.557·L), men min facitliste siger (0, 0298·L). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2017 af peter lind

Det kommer jo an på koordinatsystemet


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2017 af SuneChr

I en trekant skærer medianerne hinanden i massemidtpunktet, når trekanten er homogent belagt med masse,
hvilket må siges at være tilfælder her. Trekanten er vel ligesidet med sidelængden L?
Medianerne deler hinanden i forholdet 1:2 , hvor længste side er mellem vinklen og massemidtpunktet.


Svar #3
14. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

Jeg har prøvet at tegne mit koordinatsystem:

Skærmbillede 2017-02-14 kl. 20.46.25.png




x= -L·sin(30°) = -1/2·L
x= 0
x= L·sin(30°) = 1/2·L
y= y3= L·cos(30°) = 1/2·√3·L
y2= 0

Jeg får y-komposanten til at blive:
y= (m·y+ m·y+ m·y3)/(3·m) = (y1 + y2 + y3)/m = (1/2·√3·L + 0 + 1/2·√3·L)/3 = √3/3·L = 0,557·L

Jeg får y-koordinaten til at være: 0,557·L. Men min facitliste siger at den er ca. halvdelen altså  0,298·L.
Hvad gør jeg forkert?


Svar #4
14. februar 2017 af lokpæø (Slettet)

Hov i tegnningen skal der ved m1 stå (x1, y1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2017 af SuneChr

# 3 Massemidtpunktet ligger ( 0 ; 2/3h)  hvor h er højden fra O til den vandrette grundlinje.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2017 af peter lind

#3  Det får jeg også, så det er nok facitlisten, der er forkert

#5   Det stemmer også med #3


Skriv et svar til: Massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.