Matematik

Matricer

16. februar 2017 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg har løst en invers matrix og fundet en explicit løsning til denne ved x=A^{-1}b, denne matrix har en reel parameter p, og jeg derefter skal løse ligningssystemet for p=0, er det så hvor p substitueres med 0 i den oprindelige matrix eller skal man substituere p med 0 i den nye matrix?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af peter lind

Det nemmeste er at sætte p=0 i A-1


Svar #2
16. februar 2017 af Bygningsdesigneren (Slettet)

og derefter bare løse den som jeg ellers ville? eller jeg skal jeg bruge den explicitte løsning også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2017 af peter lind

Hvis du har den eksplicitte løsning er det endnu nemmere at sætte p=0 i den


Svar #4
16. februar 2017 af Bygningsdesigneren (Slettet)

så hvis jeg har en explicit løsning der hedder x=\begin{matrix} -1-2p\\ 0\\ -p \end{matrix} så bliver det \begin{matrix} -1\\ 0\\ 0 \end{matrix}?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2017 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.