Matematik

HJÆLP til brøk forkortning

22. februar 2017 af mikiemause (Slettet) - Niveau: B-niveau

\frac{(6x)^2·y}{(2y)^2}

Denne her skal jeg forkorte og jeg har ingen ide hvordan.. nogen kloge hoveder der kunne hjælpe? og vise hvordn det er gjort? Kæmpe hjælp! tak tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2017 af StoreNord

\frac{(6x)^2·y}{(2y)^2}        =\frac{36x^{2}y}{4y^{2}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2017 af SuneChr

Prøv nu selv:
Begge faktorer i de to parenteser skal sættes i anden.
Forkort nu alt hvad der kan forkortes.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2017 af mathon

                              \frac{\left (2\cdot 3\cdot x \right )^2\cdot y}{(2\cdot y)^2}

                            \frac{2^2\cdot 3^2\cdot x^2 \cdot y}{2^2\cdot y^2}

                            2^{2-2}\cdot 3^2\cdot x^2\cdot y^{1-2}=1\cdot 9\cdot x^2\cdot y^{-1}=\frac{9x^2}{y}


Skriv et svar til: HJÆLP til brøk forkortning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.