Matematik

Diameter af cylinder

22. februar 2017 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Vil gerne lige have respons på 1) og 3), og hjælp til 2) :))

Musefælden består af tre stykker, alle 4 cm lange. Fælden spændes ved at dreje bøjlen en halv omgang. Dette gøres ved at påvirke den øverste del af bøjlen med en kraft vinkelret på bøjlens radius. Dette tager en gennemsnitlig kraft på 8N.

1)  Bestem det kraftmoment, der kræves for at spænde fælden.

  m=8N*0.04m*sin(90)=0.32 N*m 

2) Bøjlen er lavet af en kraftig ståltråd som vejer 0.12 gram pr cm. Bestem diameteren af ståltråden.

3) Bestem en tilnærmet værdi for bøjlens inertimoment.

2x inertimoment for stang med drejningspunkt i endepunkt + 1x massiv cylinder inertimoment?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2017 af StoreNord

M = r·F.                   Jeg ved ikke hvorfor du ganger med sin(90), som jo er   1.

Det er svært at forestille sig, hvordan den ser ud?

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcTzA0V2fJwICEjto6xoRUpAX-qt-zuHKuLDrYjWwWxEENZQrqc&usqp=CAE


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2017 af mathon

2)
           \left ( 1\; cm \right )\cdot \tfrac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}=\frac{0{,}12\; g}{7{,}86\; \tfrac{g}{cm^3}}=0{,}01217\; cm^3

           d^{\, 2}= \frac{4\cdot\left (0{,}01217\; cm^3 \right )}{(1\; cm)\cdot \pi }=

           d=\sqrt{ \frac{4\cdot\left (0{,}01217\; cm^3 \right )}{(1\; cm)\cdot \pi }}=


Svar #3
22. februar 2017 af Jepp5220

Hvorfor ganger du med (1cm)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2017 af StoreNord

Ellers blir det i hvert fald ikke cm.        :)


Skriv et svar til: Diameter af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.