Matematik

Potensfunktioner

26. februar 2017 af rikke17044 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Er der en som kan løse denne opgave?

Grafen for en potensfunktion går gennem punktet (18, 215). y-værdierne vokser med 4 % når x-værdierne vokser med 15 %.

Bestem forskriften for potensfunktionen. (4 decimaler på a og 1 decimal på b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2017 af mathon

                     F_y={F_x}^a           

                     1+p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+p_x\cdot 10^{-2} \right) ^a

                     1+4\cdot 10^{-2}=\left (1+15\cdot 10^{-2} \right) ^a

                     1{,}04=1{,}15^a

                     \log\left (1{,}04 \right )=\log\left (1{,}15 \right ) \cdot a

                     \mathbf{\color{Red} a}=\frac{\log\left (1{,}04 \right )}{\log\left (1{,}15 \right )}

                     y=b\cdot x^a

                     215=b\cdot 18^a

                     b=\frac{215}{18^\mathbf{\color{Red} a}}

                     
                 


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.