Kemi

benzosyre

27. februar 2017 af rami020800 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvor mange ml 1 M NaOH skal du forvente at bruge til titrering af 0,1g benzoesyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2017 af mathon

mol-forhold:
                C_7H_6O_2:NaOH=1:1                   

                 n(C_7H_6O_2)=\frac{m}{M}=\frac{0{,}1\; g}{122{,}123\; \tfrac{g}{mol}}=8{,}18847\cdot 10^{-4}\; mol

                V(NaOH)=\frac{8{,}18847\cdot 10^{-4}\; mol}{1{,}0\; \tfrac{mol}{L}}=8{,}18847\cdot 10^{-4}\; L=0{,}819\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2017 af janhaa

HA + NaOH => NaA + H2O

dvs

0,82 mmol HA = 0,82 mmol NaOH = C*V

V(NaOH) = 0,82 mmol/1M = 0,82*10^-4 L = 0,82 ml


Skriv et svar til: benzosyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.