Matematik

Finde enrgiindholdet

01. marts 2017 af Fie1989 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave jeg ikke helt kan gennemskue, det er sikkert åbentlyst, men jeg har stirret mig blind på den.

Opgaven lyder:

Encollie vejer dobbelt så meget som en cockerspaniel.

b) Hvor mange procent større skal energiindholdet i det daglige foder være for en collie end for en cockerspaniel?

Jeg har, til opgaven før, fået oplyst denne formel:

E=525*x^0,75

E=energiindhold i kj
X=hundens vægt

Giver det mening?
Er der evt nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2017 af hesch (Slettet)

Der er tale om forholdsregning, derfor kan du blot beregne:

Eforhold = ( 525*20.75 ) / ( 525*10.75 ) = 20.75 / 1 = 20.75

1x = 1

Du skal så finde  Eforhold = 1,68   →  energiindholdet skal være 68% større.


Skriv et svar til: Finde enrgiindholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.