Matematik

Monotoniforhold

02. marts 2017 af lisapedersen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har en opgave som jeg virkelig ikke kan finde ud af! Håber der er en som vil hjælpe


En funktion f er givet ved 

f(x)=2*x^3-6*x^2-12*x+1

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(5,f(5))

b) Bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af peter lind

a) tangeten for grafen for en funktion i punlktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0

b) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. f'(x) er kontinuert og kan kun skifte fortegn i nulpunkter. f er voksende når f(x) > 0 og aftagende for f'(x) < =


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.